Εισαγωγή δομημένων δεδομένων Google Structured Data στο site σας

Structured Data Google

Πρόσφατα η Google παρουσίασε μια νέα δυνατότητα εμφάνισής αποτελεσμάτων δομημένων δεδομένων αναζητήσεων με τον όρο "Structured Data". Πλέον, με κατάλληλο κώδικα, μπορούμε να βοηθήσουμε την Google, να κατανοήσει το περιεχόμενο μιας σελίδας, συμπεριλαμβάνοντας δομημένα δεδομένα στη σελίδα.

Τα δομημένα δεδομένα είναι μια τυποποιημένη μορφή για την παροχή πληροφοριών σχετικά με μια σελίδα και την ταξινόμηση του περιεχομένου της σελίδας. για παράδειγμα, σε μια σελίδα συνταγών, ποια είναι τα συστατικά, ο χρόνος μαγειρέματος και η θερμοκρασία, οι θερμίδες κλπ.

Η Google χρησιμοποιεί δομημένα δεδομένα που βρίσκει στον ιστό για να κατανοήσει το περιεχόμενο της σελίδας, καθώς και για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τον ιστό και τον κόσμο γενικότερα. Η Google λάνσαρε πρόσφατα ένα νέο εργαλείο για έλεγχο των δομημένων δεδομένων ιστοσελίδων (Structured data - rich snippets- rich cards )στο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Η φιλοξενία ιστοσελίδων που παρέχει η Hostsun είναι πλήρως συμβατή με αυτή την νέα λειτουργία της Google.

Με τον όρο “rich results” η Google αναφέρεται σε όλα τα παραπάνω (Structured data - rich snippets- rich cards ), που σημαίνει ότι το νέο της εργαλείο χρησιμοποιείται για το testing όλων των rich results. Το εργαλείο αυτό ελέγχει την ιστοσελίδα για όλα τα structured data που μπορούν να εμφανιστούν ως rich results. Ελέγχει πηγές όπως JSON-LD, Microdata, και RDFa. Προσφέρει επίσης μια πιο ακριβή αναπαράσταση του πώς εμφανίζεται μια σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης, δίνοντάς σου καθώς και τη δυνατότητα να ελέγχεις τα structured data σε περιεχόμενο που φορτώνεται δυναμικά.

Επί του παρόντος, το rich results test tool είναι σε θέση να ελέγξει τους ακόλουθους τύπους structured data: recipes, jobs, movies και courses. Η Google επισημαίνει ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα και η υποστήριξη για περισσότερους τύπους δεδομένων θα κυκλοφορήσει με την πάροδο του χρόνου. Η χρήση του εργαλείου αυτού είναι ίδια με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο της Google. Βάζεις το url στο κατάλληλο πεδίο, εκτελείς την ανάλυση και βλέπεις άμεσα τα αποτελέσματα. Όπου υπάρχει λανθασμένος κώδικας η Google κάνει highlight, ώστε να γνωρίζεις ακριβώς τι πρέπει να διορθώσεις εάν υπάρχουν προβλήματα.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό της google για τα structured data.

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up