Ο Ρόλος των Links

Linkgoogle

Σε ένα site παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης εισερχόμενες (incoming) και εξερχόμενες (outgoing) διασυνδέσεις (links).
Ιδιαίτερα στο Google παίζουν καθοριστικό ρόλο στον αλγόριθμο καθορισμού του PR (page rank – αξιολόγηση σελίδας).


Αναλυτικότερα, οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν σε καλές θέσεις τις σελίδες που έχουν αρκετά εισερχόμενα links  (incoming links) από σελίδες που έχουν περιεχόμενο (content)  σχετικό με το δικό τους και είναι καλής ποιότητας και ποσότητας.

Δεν κάνουν καλό όμως όλα τα εισερχόμενα links. Αν το site που σας “δείχνει” (έχει εξερχόμενο link προς το site σας) δεν είναι καλής κατάταξης (page rank) και δεν έχει περιεχόμενο ανάλογο με το δικό σας, δεν το χρειάζεστε και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σας κάνει κακό στην κατάταξη της σελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Για να αποκτήσετε καλής ποιότητας εισερχόμενα links πρέπει να κάνετε μια αναζήτηση στο google με τα keywords που σας ενδιαφέρουν. Στα site που θα προκύψουν πρέπει να στείλετε email ( στον webmaster) με τα οποία θα ζητάτε να ανταλλάξετε links. Να προσθέσει δηλαδή στο site του το link σας και να προσθέσετε εσείς στο site σας το δικό του link.
Βλέπετε τίποτε δεν γίνεται χωρίς αντάλλαγμα...

Με τον παραπάνω τρόπο θα ωφεληθούν και τα δύο site αφού θα λάβουν incoming link από site ανάλογου περιεχομένου, συνεπώς θα συμβάλει θετικά στο Page rank και κατά συνέπεια στην κατάταξη τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Συνεπώς πρέπει να προσθέσετε μια σελίδα στο site σας για να περιέχει εξερχόμενους συνδέσμους (outgoing links) και εκεί να προσθέτετε τα site που έχετε κάνει link exchange (ανταλλαγή διασυνδέσεων).

Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώσετε το google για την ύπαρξη της σελίδας που περιέχει το link προς το site σας (σε περίπτωση που δεν έχει γίνει από τον ιδιοκτήτη της σελίδας) . Αυτό μπορεί να γίνει απλά από την σελίδα : http://www.google.com/addurl/ .

Ένας εύκολος τρόπος να  δείτε πόσα και ποία site (σελίδες) δείχνουν το δικό σας site (σελίδα), είναι να επισκεφθείτε το google και να γράψετε στην μπάρα αναζήτησης :
link:www.to_site_sas.gr
Στην σελίδα που θα εμφανιστεί θα δείτε τα αποτελέσματα της αναζήτησης των links και θα δείτε ποία site έχουν εξερχόμενα link προς το site σας.

Tagged under: Google Page Rank links

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up